Ondernemen blijft leuk

Bijna 10 jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf begonnen… na bijna 20 jaar bedrijfsleven een grote stap, maar voor mij een kans om mijn werk in te richten op mijn manier en de projecten te kiezen die ik zelf zinvol vond. Zo startte ik in de zomer van 2007. Vlekkeloos ging het niet, want nog geen 2 maanden na de start lag ik in het ziekenhuis. Zo wist ik ook gelijk hoe het was als je zelfstandig bent en geen werk om handen hebt. Inderdaad, dan moet je of geld achter de hand hebben of in staat zijn van de lucht te leven. Maar goed, dat was 10 jaar geleden, waarom dan nu opeens dit opschrijven?

Eigenlijk is dat de schuld van een vriendin… die vond dat met alle beslommeringen en koerswijzigingen het zonde was dat ik nooit geblogd heb over de opbouw van mijn bedrijf. Maar het kan nog steeds, want ook nu nog is mijn bedrijf niet af. Groei van de klantenkring doet het onvermijdelijke moment naderen: stoppen met groeien of uitbreiden. Dat wordt de grootste uitdaging van mijn 10de jaar.

Nieuwsgierig? Volg dan de ontwikkelingen via deze blog.