Voorkom verlies hypotheekrenteaftrek!

Voorkom verlies hypotheekrenteaftrek, bewaar bewijs onderhoud en verbetering minimaal 30 jaar

De kosten voor verbetering en onderhoud van uw eigen woning zijn aftrekbaar mits u de verbetering en het onderhoud met schriftelijk bewijsmateriaal kunt aantonen. De Belastingdienst kan ook jaren na een verbouwing nog om dit bewijsmateriaal vragen om de aftrek van het huidige jaar te beoordelen. Ook als eerdere aangiften zijn gevolgd. Door een oordeel van de Hoge Raad lijkt de Belastingdienst zelfs terug te kunnen gaan tot het jaar 2001.

Bewaar daarom het schriftelijk bewijsmateriaal met betrekking tot uw eigen woning goed. Dan kunt u in ieder geval eventuele vragen van de Belastingdienst in latere jaren beantwoorden. Stelde de Belastingdienst al eerder vragen en is de renteaftrek goedgekeurd? Bewaar deze correspondentie dan goed. U kunt dan op een later moment laten zien dat de Belastingdienst al eerder welbewust een standpunt over de renteaftrek innam en stellen dat u daar vertrouwen aan heeft ontleend dat de komende jaren de renteaftrek ook zou worden gevolgd.

Gaat u in de toekomst nog verbouwen? Bewaar deze bonnen dan gedurende een periode van minimaal 30 jaar. Na 30 jaar zijn de financieringslasten voor de eigen woning niet meer aftrekbaar in box 1, maar heeft de Belastingdienst altijd nog een uitloop van 5 jaar (de wettelijke navorderingstermijn in binnenlandse situaties) om uw aangifte van het laatste jaar te corrigeren.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag