Denksportverenigingen hoeven vooralsnog geen btw te berekenen

Als denksportvereniging kunt u nog steeds de btw-sportvrijstelling toepassen. Het Europese Hof bepaalde in oktober 2017 dat wedstrijdbridge voor de btw-heffing geen sport is. De staatssecretaris keurde onlangs echter goed dat de sportvrijstelling tot nader orde toch mag blijven worden toegepast. Dit geldt ook voor andere denksporten zoals schaken en dammen.

Bent u een denksportvereniging? Dan kunt u, in tegenstelling tot eerdere berichten, nog steeds de sportvrijstelling toepassen.. U bent dan dus geen 21% btw verschuldigd over de contributie en de toegang tot denksportevenementen. Daarnaast kunt u de btw-vrijstelling voor fondswervende (kantine)activiteiten en het 6% btw-tarief voor terbeschikkingstelling van sportaccommodaties aan anderen dan leden blijven toepassen. Daar staat tegenover dat u geen btw mag terugvragen over uw uitgaven.

De staatssecretaris onderzoekt momenteel samen met de sportbonden en NOC/NSF of een andere btw-vrijstelling voor denksportverenigingen mogelijk is. Pas in de in het eerste kwartaal van 2019 zal hierover meer bekend zijn. Tot die tijd hoeft u in ieder geval geen btw te berekenen.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.